Laxpytt med romsås
600 gram lax
500 g mandelpotatis
1/2 zucchini
1 rödlök
150 g gröna bönor
2 msk olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
3 msk hackad dill
100 g körsbärstomater
1 citron
Romsås
1 burk lättcrème fraiche
1 burk stenbitsrom
1/2 msk riven pepparrot
Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatisen och skär den i bitar. Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salta och peppra. Vänd ner dillen. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater. Servera med romsås och citronklyftor.
Kommentarer
Trackback