Laxpytt med romsås

 

 

600 gram lax 

500 g mandelpotatis 

1/2 zucchini 

1 rödlök 

150 g gröna bönor

2 msk olivolja 

flingsalt 

nymalen svartpeppar 

3 msk hackad dill 

100 g körsbärstomater 

1 citron

  

Romsås 

1 burk lättcrème fraiche 

1 burk stenbitsrom 

1/2 msk riven pepparrot

 

Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatisen och skär den i bitar. Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salta och peppra. Vänd ner dillen. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater. Servera med romsås och citronklyftor.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0