Lammfärslasagne med getost

Lammfärsen:

2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 msk olivolja
500 g lammfärs
1 msk torkad rosmarin
1 msk timjan
4 msk chilisås
500 g krossad tomat
1,5 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
1 msk koncentrerad kalvfond

 

Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken mjuk.
Tillsätt lammfärsen och stek den under omrörning. Rör ner rosmarin, timjan, balsamvinäger, krossadetomater, chilisås och fond och låt koka samman på svag värme i cirka tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

Bechamelsås:
50 g smör
¾ dl vetemjöl
5 dl standardmjölk
150 gram chevreost
Salt och vitpeppar


Smält smör i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken litet i taget och koka upp under omrörning. Mosa ned chevreosten och smaka av med salt och peppar.


Varva lammfärs med bechamelsås och lasagneplattor. Börja och avsluta med bechamelsåsen. Toppa med parmesanost. Grädda i cirka 225 grader. Servera med sallad.
Sätt ugnen på 225 grader.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0