Capresesallad -tomat och mozarellasallad

Räcker till 8 personer

 

Semitorkade tomater

24 körsbärstomater

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1 tsk strösocker

1 tsk timjan

1 krm nymald svartpeppar

1 dl grovsalt

 

Sätt ugnen på 100 grader. Skala och skiva vitlöken. Blanda tomaterna med vitlök, olja, socker, timjan och peppar. Sprid ut ett cirka 1 cm tjockt lager grovsalt på en plåt och lägg på tomaterna. Ställ plåten mitt i ugnen och torka i sex timmar. Tillagas tomaterna dagen före kan de läggas i en burk, täckas med olja och förvaras i kyl.

 

Torkade bifftomater

3 bifftomater

2 tsk solrosolja

 

Skär tomaterna i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg tomaterna på ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med olja. Torka i mitten på ugnen i cirka två timmar. Tillagas tomaterna dagen före kan de läggas i en burk, täckas med olja och förvaras i kyl.

 

Pesto

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

50 gr solroskärnor

½ dl olivolja

3 msk solrosolja

1 tsk pressad citron

½ dl parmesanost

1 krm salt

1 krm peppar

 

Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, solroskärnor, de båda oljesorterna och citron med mixterstav. Blanda i parmesan. Krydda med salt och peppar.

 

Garnering

2 plommontomater

2 msk olivolja

2 tsk flingsalt

1 krm svartpeppar

20 gram parmesanost

1 msk balsamvinäger

25 gr ruccola

3 buffelmozzarella (á 125 gr)

 

Lägg de torkade bifftomaterna på tallrikar och fördela mozarellan, riven i bitar, ovanpå. Lägg de semitorkade tomaterna mellan ostbitarna. Ringla olja över osten och krydda med salt och peppar. Klicka på pest och hyvla över parmesan. Ringla över vinäger och garnera med ruccola.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0